BDHI_logo_beeld.jpg

Wat is BDIH / IONC?
BDIH / IONC is een onafhankelijke organisatie voor certificering van natuurlijke cosmetica. De BDIH norm heeft tot doel de term 'natuurlijke' cosmetica te definiëren in het belang van de consument. Op die manier geeft het keurmerk aan of het begrip 'natuurlijke' cosmetica feitelijk juist is en creëert daarmee transparantie.
Het keurmerk garandeert consumenten dat de gecertificeerde producten alleen gemaakt worden van grondstoffen, die overeenkomen met de strenge specificaties van BDIH / IONC, de zogenaamde "Natural Cosmetic standaard". Onafhankelijke toezichthoudende instellingen controleren de pending natuurlijke cosmetische producten op basis van hun ingrediënten en samenstelling. Alleen producten die voldoen aan de strenge criteria draagt ​​het keurmerk "BDIH norm" voor gecertificeerde natuurlijke cosmetica.
De norm beschrijft eisen, die betrekking hebben op de aankoop of productie van cosmetica grondstoffen en de verwerking ervan. Hier worden de belangen van het dier en de bescherming van diersoorten bijzonder aandacht besteed. 
Sinds de officiële lancering in het voorjaar van 2001 tot op heden ongeveer 5.000 producten zijn gecontroleerd. Een regelmatige controle van de producten zorgt ervoor dat de consument daadwerkelijk krijgt in termen van natuurlijkheid, wat hij verwacht: True Natural Cosmetics - in harmonie met mens en natuur!
Bovendien moet het keurmerk zorgen voor een eerlijke concurrentie tussen fabrikanten en distributeurs van natuurlijke cosmetica.

(bron www.bdih.de en www.ionc.info, voor meer informatie zie tevens de websites)

© 2013 - 2017 Petit&Jolie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie