Blog

Zoveel vragen, zoveel meningen. En ja, wij hebben ook een mening over van alles en nog wat. Via deze weg geven wij onze mening ​en​ informatie over veel baby issues en duurzameheid vraagstukken, zoals droge huid, eczeem, suikers, katoen, etc.

​Maar wij horen ook heel graag jouw mening, die vinden wij eigenlijk veel belangrijker. Oftewel feel free om je mening over een artikel of product te geven maar ook vragen te stellen. Dit kan via de mail info@petitetjolie.nl of laat en bericht op de site achter.


Petit&Jolie spreekt ...

Ze spreekt over ketens van een product. Ze geeft informatie over ingredienten. Maar wie is ze? Is dat Petit&Jolie of toch Esther? Maar spreekt ze eigenlijk wel genoeg? Dat is de vraag ... aan jou.

 

 


Verantwoord tutten met je kindjes, wat een feest!

Ken je dat, dat je zoontje of dochtertje stiekem je lippenstift gepakt heeft en zijn lippen plus meer heeft gestift? Of hoe ze compleet gefascineerd zitten te kijken als jij je nagels lakt? Wat is er dan ook leuker om af en toe een mooi tut-momentje in te lassen. Maar welke producten gebruik je dan? En wat is verstandig om te mijden?

 


Voor het eerst naar buiten met je kindje

Voor het eerst naar buiten met je kindje. Langzaam wordt de wereld weer iets groter. De kraamverzorgerster van Isis Kraamzorg heeft voor ons enkele tips op een rijtje gezet. Altijd handig om te weten.


 


Last van droge (baby) wangen?

Wisselende temperaturen, te veel water, vocht, veel zon, etc. kunnen allemaal oorzaken zijn dat je kindje droge plekjes op zijn huid krijgt of hele droge wangen krijgt. Heel vervelend, zeker als het ook gaat jeuken. Hoe leg je je kindje uit dat hij niet mag krabben, niet dus.
​Naast sokjes om zijn handjes doen, kan je de huid ook zachter maken. Idee?


Groeien shampoos aan de boom?

Klinkt wellicht als een hele rare vraag, maar is dat wel zo. Wortels komen uit de grond. Appels komen van de boom en aardbeiden groeien aan een plantje. ​Maar weet jij de oorsprong van een shampoo?

 


A box is hot!

De wat? Een box? Nee geen babybox maar een box met allemaal leuke, nuttige producten erin. De maaltijdbox ken je wellicht wel, in deze trend zijn er nu ook de verschillende boxen voor de zwangerschap, voor de baby of voor de gezondheid. Super leuk idee, dus voor wat inspiratie hebben wij de boxen even voor je op een rijtje gezet.


Op vakantie en neem mee!

Wat neem jij sowieso mee op een zonnige vakantie? Zonnebrand natuurlijk! Esther schrijft over haar vakantie ervaringen en geeft antwoord op de meest gestelde vragen omtrent zonnebrandcrème. Enjoy!
 


Petit&Jolie meets Fairf

Petit&Jolie staat voor duurzaam en verantwoord van het leven genieten. Onze producten zijn diep verzorgend en tevens 100% van natuurlijke basis. We worden dan ook nergens blijer van als andere merken onze kernwaarden delen. Fairf is een mooi voorbeeld van een kwalitatief goed product met een duurzamen filosofie! In het weekend van 10 maart maak je via onze social media kans om kennis te maken met Fairf. Doe je mee?


Tips en tricks voor de aanschaf van kinderproducten

Joehoe je verwacht een kleintje en vaak een hele goede reden om te gaan kopen. Het is allemaal zo schattig en zo leuk. Maar is het allemaal wel zo schattig en leuk. Helaas, worden er, ook in baby producten, veel ingrediënten gebruikt die niet zo schattig zijn. Niet geldt niet alleen voor verzorgingsproducten, maar ook voor kleding of speelgoed. Wij geven bij deze enkele algemene tips zodat je als nog helemaal los kan gaan op de baby aankopen ;-)


Wat is dat toch die koud en je huid?

We kennen het bijna allemaal. Het wordt kouder en meteen wordt de huid droog, ruw en niks lijkt te helpen. Je hebt er zelf last van, maar vaak ook de kleintjes.

Hoe komt dit nu? En wat kun je er tegen doen?

 


Biologisch Katoen: hoe wij met zijn allen iets belangrijks voor het milieu kunnen doen!

Tegenwoordig zijn er steeds meer merken die sjansen met biologisch katoen, maar weet je ook waarom? Sharon, oprichtster van Little Rookies kan je daar alles over vertellen. Dus wil je meer weten over het waarom van biologisch katoen, lees hier ...


Een absolute favoriet van Petit&Jolie

Wat willen wij voor onze kindjes? Het beste uiterard. Maar voor Petit&Jolie is iets niet zomaar goed. Wij hechten veel waarden aan kwaliteit, sociaal maatschappelijk verantwoording en 100% zacht en fijn. Het moet goed voelen, op allerlei verschillende niveaus. En soms komen wij een merk tegen dat aan al deze verwachten voldoet, wil jij weten welke? Het is ... 

​PS. We hebben ook nog een leuke verrassing!


Wintertijd

Aankomende weekend gaat de tijd weer een uurtje terug. De luxe om legaal een extra uurtje in bed te mogen blijven liggen, zalig vinden jullie ook niet? Toch blijkt dit fenomeen toch erg slecht uit te leggen aan mijn kinderen. Die staan heel netjes klaar in het ritme dat ze gewend zijn, nu dus om zes uur in de ochtend wel te verstaan. Kun je alsnog fluiten naar je uurtje extra slaap.
​Maar hoe kan dat toch? Lees verder ...
 


Eetbaar product goede maatstaf voor zorgvrij gebruik

Ja, je leest het goed. In hoeverre kan je je verzorgingsproduct eten? Oke, ik zal niet direct adviseren om shampoo aan je mond te zetten, maar net zoals men momenteel erg bewust bezig is met de juiste voeding, denk ik dat het heel goed zou zijn als men zich bewust werd van de juiste verzorgingsproducten. Met name voor kindjes, voor wie de juiste zorg nog veel belangrijker is.
Lees verder ....
 


Glanzende bruine velletjes

Elke huid is anders. Om die reden kan de huid dan ook een andere verzorging nodig hebben. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of Petit&Jolie ook geschikt is voor een kindje met een donkerder huid. Elise, een fan van Petit&Jolie en moeder van twee hele mooie jongens, vertelt over haar ervaring hierover.
Lees haar ervaring ...


​Welke informatie kan je nog geloven? ​ - persoonlijke blog

Afgelopen week zond NPO3 een Amerikaanse documentaire uit over suikers in onze voeding. De documentaire liet zien hoe de suikers in ons eten terecht zijn gekomen, wat de rol van de industrie, lobbyisten en overheid hierin spelen en nog steeds spelen. Daarin werd pijnlijk duidelijk dat er graag wordt gezwegen over ingrediënten die wellicht slechte effecten kunnen hebben op de mens, maar wel goed zouden zijn voor de economie en producten.
Lees verder ...


​Buikkrampjes, wat nu?

De meeste ouders kennen het wel buikkrampjes, vreselijk. Je voelt je vaak zo machteloos en het enige dat je wil is dat je kleintje geen pijn meer heeft, maar hoe? Helaas, is daar geen eenduidig antwoord op te geven.

Lees verder ....


Berg bij baby's

Iedereen kent het wel, berg. Het ziet er een beetje viezig uit. Het zijn bruin gelige schilfers op het hoofdje van je baby. Daarnaast kan het ook nog eens muffig ruiken. Maar wat is nu berg? En wat kan je er tegen doen?
Lees verder .....


New Life Home Trust Kisumu

In het voorjaar is een vriend van mij samen met zijn vrouw afgereisd naar Kenia om een lang gekoesterde droom in vervulling te laten komen. Ze hebben de eer om de papa en mama te mogen worden van hun zoon die was opgevangen in New Life Home Trust Kisumu. Ik vind het zo enorm bijzonder dat ze hun zoon hebben mogen ontmoeten en daarnaast dat hij mij en ons een inkijkje kan geven over wat voor goed werk New Life Home Trust doet. Speciaal hiervoor heeft hij voor Petit&Jolie een verhaal geschreven over New Life Home Trust en Petit&Jolie producten mee genomen om aan hen te doneren. Hier zijn verhaal:


Algemene informatie over droge huid en eczeem

Wij krijgen bij Petit&Jolie regelmatig vragen over een droge huid en eczeem. De huid is dan vaak rood, kan schilferig zijn, of heeft barstjes/kloofjes of zelfs kleine blaasjes. Maar het ergste is eigenlijk dat het vaak zo jeukt. Heel vervelend! Zeker als je kindje er last van hebt en niet mag krabben. Hoe leg je dat aan je kindje uit?

Lees verder .....


Voeding & Eczeem

Bij Petit&Jolie krijgen wij veel vragen over een gevoelige huid en eczeem. Helaas, komt dit nog steeds veel voor. Een deel van deze gevoeligheid wordt veroorzaakt door verzorgingsproducten met zeer agressieve ingrediënten waardoor uitdroging ontstaat en kan leiden tot irritatie van de huid. Zoals jullie weten is Petit&Jolie zeer mild, effectief en zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Echter onlangs spraken wij met een Voedingsdeskundig, Veronique, en zij gaf haar mening over eczeem. Zij is namelijk van mening dat veel eczeem ontstaat door de voeding. Wij vonden dit zeer interessant en willen graag haar verhaal met jullie delen.

 


Nieuwe EU wetgeving mbt parabenen

Vanaf deze week is er een nieuwe EU wet voor het gebruik van butyl- of propylparabenen, namelijk

'As of 16 April 2015, European Commission rules require manufacturers to reduce the concentration of Butylparaben and Propylparaben in cosmetics products and to avoid using these preservatives in products designed for application on the nappy area of children under the age of three.'

Maar wat zijn nu parabenen? Lees hier verder .....


Ingrediënten is een groot abracadabra

Waarom babymassage?

Waarom Anti Striae Olie

 

© 2013 - 2017 Petit&Jolie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie