Voeding & Eczeem

Bij Petit&Jolie krijgen wij veel vragen over een gevoelige huid en eczeem. Helaas, komt dit nog steeds veel voor. Een deel van deze gevoeligheid wordt veroorzaakt door verzorgingsproducten met zeer agressieve ingrediënten waardoor uitdroging ontstaat en kan leiden tot irritatie van de huid. Zoals jullie weten is Petit&Jolie zeer mild, effectief en zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Echter onlangs spraken wij met een Voedingsdeskundig, Veronique, en zij gaf haar mening over eczeem. Zij is namelijk van mening dat veel eczeem ontstaat door de voeding. Wij vonden dit zeer interessant en willen graag haar verhaal met jullie delen.

Veronique Hundsscheid is voedingsdeskundige en schrijfster van het boek 'Voeding voor Moeder en Kind'.

'In mijn praktijk zie ik vaak kindjes met eczeem, problemen met de stoelgang en spuugbaby’s. Ouders vinden het vaak moeilijk en hebben vaak al van alles geprobeerd. Daarnaast kun je je als kersverse ouder behoorlijk schuldig voelen: wat doe ik nu fout waardoor ons kind dit heeft?

Het is goed om te weten dat elke baby die wordt geboren nog geen eigen darmflora heeft. Een baby heeft dan ook een heel jaar nodig om een eigen darmflora te ontwikkelen. Het is natuurlijk niet voor niks dat je baby in het begin alleen maar melk en/of pap mag. Echter elke darmflora van elke baby ontwikkelt zich op een andere wijze en dat kan helaas tot gevolg hebben dat ze last kunnen krijgen van de voeding (kunstvoeding of moedermelk). Het vormen van een goede darmflora heeft tijd nodig en is belangrijk voor de vorming van de weerstand van jullie kindje.

Wanneer je kindje dagelijks last van krampjes heeft, kan dit een teken zijn dat de melk niet goed wordt verteerd. Een slechte vertering kan vervolgens leiden tot problemen met de ontlasting, maar ook met de huid. De stoffen die irriteren kunnen namelijk door opname een weg naar de huid vinden en daar de irritatie uiten. Zowel moedermelk als reguliere flesvoeding kunnen verstopping, diarree of irritatie van de huid veroorzaken.
Dit laat maar weer zien hoe groot de invloed van voeding op ons lichaam is.'

Hoe kan je nu bepalen waar deze irritatie vandaag komt?

Het vinden van de directe oorzaak van de reactie is niet eenvoudig. Het is bij menig product bekend waarop een verhoogde reactie kan komen, echter er is ook nog veel onbekend. Zo kunnen melkproducten astmatische klachten verergeren en zijn aardbeien niet geschikt voor kinderen met eczeem. Echter bij alle allergieën geldt dat voedingsproducten een kruisreactie kunnen veroorzaken. Kortom, elk product dat je eet of drinkt kan in combinatie met een ander voedingsproduct, verzorgingsproduct of allergeen uit de lucht een reactie veroorzaken.

Gelukkig kun je veel doen om de reactie te beperken. Het is verstandig om deze zoektocht met een specialist in voeding uit te zoeken. Zodra je weet waar het vandaan komt zie ik dagelijks in mijn praktijk baby's en ouders gelukkig worden en ja de eczeem plekken nemen zichtbaar af.

Tip voor de verzorging bij eczeemplekken:

Het is verstandig om de badmomenten te beperken en de eczeemplekken voorzichtig nat te maken. Maak eventueel gebruik van een krabpakje of speciale anti-jeuk rompertjes voor overdag en gedurende de nacht.

Verder zijn rust en regelmaat cruciaal voor kinderen met eczeem. Drukke dagen en spanningen thuis kunnen de jeuk verergeren.

Meer weten?

Kijk dan op www.veroniqueovervoeding.nl voor meer informatie over voeding bij allergie of intolerantie.

© 2013 - 2017 Petit&Jolie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie