New Life Home Trust Kisumu

In het voorjaar is een vriend van mij samen met zijn vrouw afgereisd naar Kenia om een lang gekoesterde droom in vervulling te laten komen. Ze hebben de eer om de papa en mama te mogen worden van hun zoon die was opgevangen in New Life Home Trust Kisumu. Ik vind het zo enorm bijzonder dat ze hun zoon hebben mogen ontmoeten en daarnaast dat hij mij en ons een inkijkje kan geven over wat voor goed werk New Life Home Trust doet. Speciaal hiervoor heeft hij voor Petit&Jolie een verhaal geschreven over New Life Home Trust en Petit&Jolie producten mee genomen om aan hen te doneren. Hier zijn verhaal:

' Na één stap in de mooie tuin van het tehuis van New Life Home Trust in Kisumu merk je al snel dat je op een plek bent aangekomen waar kinderen centraal staan. Honderden katoenen luiers en kinderkleertjes hangen in de zon te drogen en dit ritueel herhaalt zich dagelijks. Voor wegwerpluiers is geen geld en veel kinderen gebruiken iedere dag twee setjes kleding. Er zijn te weinig handen om alle kinderen te helpen bij het eten dus voeden de kleintjes die het kunnen zichzelf met als gevolg dat voor het middagdutje en aan het einde van de dag de wasmanden vol zitten.

In New Life Home Kisumu wonen gemiddeld zo’n 45 kinderen. Dit aantal schommelt omdat er regelmatig verlaten kinderen worden binnengebracht en anderen na verloop van tijd door adoptie of doorstroom naar andere instellingen het tehuis weer verlaten. Een aantal kinderen per jaar wordt zelfs na een tijdje herenigd met de biologische familie. De leeftijd van de kinderen in New Life Home Kisumu varieert van 0 tot ongeveer 3 jaar oud, verdeeld over een baby- en dreumes-groep.

In 2008 is op het terrein van New Life Home Kisumu ook een thuis voor een groep special need kinderen geopend. Deze kinderen hebben een lichamelijke handicap, een geestelijke beperking of een combinatie van beide en wonen in een zelfstandig functionerende afdeling, Amani Cottage genaamd. Dit is één van de weinige plekken in Kenia waar deze bijzondere kinderen terecht kunnen. De medewerkers van Amani verzorgen de kinderen vol liefde en toewijding en geven hen ook onderwijs. De oudste kinderen van de de dreumes-groep draaien hier ook in mee.

Overdag zitten er op een groep kinderen doorgaans 2 verzorgers en is er een medewerker in de keuken bezig. Nadat de kinderen na het avondeten naar bed zijn gebracht wordt de dagploeg afgelost door de nachtploeg. Verder houden dagelijks tientallen mensen zich bezig met de schoonmaak, de was, onderhoud van gebouwen en terreinen, administratie, beveiliging en sociaal werk. Ook worden de groepen regelmatig bezocht door vrijwilligers die zich op allerlei manieren nuttig maken voor de kinderen en hun verzorgers in het tehuis.

Sinds zijn oprichting in 1994 is New Life Home Trust afhankelijk van giften en donaties. Alles wat binnenkomt wordt met de grootste zorgvuldigheid geadministreerd - en dus verantwoord - en uiteindelijk verbruikt. In de kleine keuken wordt driemaal per dag door het keukenpersoneel  gekookt voor de kinderen. Om ingrediënten langer te bewaren worden ze ingevroren en naar behoefte verbruikt.

Onze zoon heeft ook in New Life Home Kisumu gewoond. Toen wij hem in het voorjaar van 2015  mochten ophalen werd ons tijdens de kennismakingsbezoeken al snel het volgende duidelijk: het werk dat New Life Home Trust doet is van onschatbare waarde. Ze maken echt een verschil in het leven van deze kwetsbare kinderen. In Kenia verblijven vele honderduizenden verlaten kinderen in tehuizen en instellingen. Één ding staat vast: zij hebben allemaal recht op goede zorg, aandacht en liefde. New Life Home doet hier iets aan. In een veilige omgeving geven ze de kinderen de liefde en zorg die ze nodig hebben. En hiervoor is geld nodig. Kosten voor eten, drinken, personeel, huisvesting, gas, water en licht, ze drukken allemaal op de beperkte middelen die beschikbaar zijn.

Wij zijn erg blij dat Petit & Jolie maandelijks een donatie doet aan New Life Home Trust. We weten uit eigen ervaring dat alle support meer dan goed terecht komt en moedigen dan ook iedereen aan om de producten van Petit & Jolie te gebruiken. Geïnteresseerd in meer informatie over New Life Home Trust, surf dan naar www.newlifehometrust.org. '

New Life Home Trust heeft per kind 300 dollar per maand nodig om te kunnen verzorgen en voeden. Help je hen mee? Donaties kunnen via hun website worden gedaan.

© 2013 - 2017 Petit&Jolie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie