Op vakantie en ik neem mee!
Diary by Esther Keddeman

Wat neem jij sowieso mee op een zonnige vakantie? Zonnebrand natuurlijk! Esther schrijft over haar vakantie ervaringen en geeft antwoord op de meest gestelde vragen omtrent zonnebrandcrème. Enjoy!

Na het eten, spelen wij vaak nog een spelletje. Afgelopen week speelden wij 'Ik ga op vakantie en ik neem mee ... '. Ik dacht direct aan de kurkentrekker, slippers en zonnebrand. Echter zoonlief van 8, neemt mee een hele lieve zachte knuffel en ‘mijn gezinnetje’. Te lief, en ik dacht meteen, natuurlijk neem ik jullie mee. Noem me burgerlijk maar ik kan me echt geen vakantie voorstellen zonder kids. Het is zo fijn om met z'n allen uit het dagelijkse ritme te zijn. Vrije tijd is een waar wondermiddelJ

De meningen over vakantie met kinderen lopen uiteen. Ik hoor compleet verschillende verhalen en iedereen ervaart een dergelijk moment weer anders. Van echt 'er verandert niks als je met kids op vakantie gaat' tot 'we gaan nu alleen maar naar de plek waar de kinderen naar toe willen en plezier hebben. Als zij zich vermaken en vriendjes hebben om mee te spelen zijn wij tevreden'.

Om eerlijk te zijn ligt onze vakantie ergens in het midden. Aan de ene kant gaan bepaalde soort reizen natuurlijk lastiger. Zoals uren wandelen door de jungle of snorkelen. Kids die niet kunnen zwemmen maken dat allemaal net een tikkeltje ingewikkeld. Echter, ik zie mezelf ook weer niet enkel naar een plek gaan die is ingericht voor kids. Het moet wel voor iedereen leuk zijn! Kinderen vermaken zich naar mijn inzien overal, als je ze maar de ruimte geeft. Dus wij gaan dan ook voor een afwisseling. Van een stranddag, een stadje, of lekker lunchen hier, naar een zwembad en een stukje wandelen. Zalig.

Naast het feit dat ik dus het liefst met het hele gezin weg ben, heb ik ook nog wel een aantal producten die ik onmisbaar vind in de koffer. Denk hierbij aan: slippers, luchtige kleding (vooral jurkjes en rokjes), uv-shirts (voor de kids), zonnebrillen, muggenspray (zonder deet) en zonnebrand. En voor na een zonnige dag gebruikt de hele familie Petit&Jolie Massage Olie en nu met de komst van de Vette Creme, gaat die ook zeker mee in de koffer.

Betreffende zonnebrand krijgen wij vaak de vraag: hebben jullie van Petit&Jolie ook een zonnebrandcrème?

Helaas, zijn wij nog niet zo ver. De reden hiervoor is dat de eisen die wij stellen aan onze verzorgingsproducten ook voor de zonnebrandcrème moet gelden. Oftewel: een zonnebrandcrème van 100% natuurlijk ingrediënten, een SPF 30 / 50 een goede smeerbaar en zonder nano deeltjes, vergt tijd en veel onderzoek! Het is helaas een combinatie die wij tot op heden nog niet naar tevredenheid hebben kunnen ontwikkelen.

Zijn er alternatieven? Ja, echter in alle gevallen doen wij dan wel een concessie. Voor kids vind ik het beste alternatief, niet in de zon en zee tussen 11 - 15 uur, uv shirt aan en hoedje op. En persoonlijk vind ik de zonnebrand van Erica Kruiderijen SPF factor 20 heel fijn. Het is een natuurlijke zonnebrand en redelijk smeerbaar zonder onder een hele witte dikke waas te zitten. Met betrekking tot de UV factor moeten we ons hier ook niet blind op staren, omdat de verschillen tussen de hoge factoren minimaal is.

Wist je dat SPF 15 93.3 % bescherming, SPF 30 96.6% bescherming en SPF 50 98% bescherming biedt en dat 100% bescherming niet bestaat? Het belangrijkste is om regelmatig te smeren, uit de zon blijven en altijd na het zwemmen meteen weer insmeren, ook met factor 50.

En hopelijk wellicht in de toekomst komt de Petit&Jolie Zonnebrandcrème :-) ....

Fijn vakantie!

© 2013 - 2017 Petit&Jolie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie