De oorsprong van een product
Groeien shampoos aan de boom?

Wortels komen uit de grond. Appels komen van de boom en aardbeien groeien aan een plantje. Je weet precies waar deze producten precies vandaan komen en kunt herleiden of je daar tevreden mee bent. Het proces van groei tot product is overzichtelijk en herleidbaar. Zonder schuldgevoel of vraagtekens neem je zo een hapje van een Nederlandse jonagold appel.

Shampoo aan de boom
Maar heb je ooit een shampoo, badolie of bodylotion gedacht? Waar komen deze producten eigenlijk vandaan? Het groeit niet in de grond, aan de boom of aan een plant. Kortom, het is veel moeilijker te herleiden of je, net zoals het hapje van de appel, bewust gebruik kunt maken van de producten. Dit laat dan ook zien hoe ingewikkeld en onoverzichtelijk het is om de oorsprong van een verzorgingsproduct te bepalen.

Oorsprong
Dit terwijl dit volgens Petit&Jolie nou juist zo belangrijk is om te weten. Waar komen deze ingrediënten nou eigenlijk vandaan? Voor ons is deze oorsprong het begin van ieder product en de kwaliteit staat hierin uiteraard centraal. Maar niet alleen de kwaliteit van het ingrediënt, ook het effect op de natuur gedurende het gehele proces van het creeren tot een verzorgingsproduct totdat het door het doucheputje verdwijnt. Uiteindelijk moeten al onze ingrediënten uit de grond, boom of plant komen, ook de ingrediënten die wij bewerken om het gewenste product te kunnen maken.

Teruggeven
De reden dat wij dit zo belangrijk vinden is dus omdat elke stap in het proces van het ontwikkelen van onze producten invloed heeft op onze omgeving. Oftewel een zonnebloem heeft een ander effect op de aarde, de lucht en het water dan bijvoorbeeld een aardeolie derivaat, die helaas zeer frequent wordt gebruikt in verzorgingsproducten. Denk maar eens aan het proces van het winnen van de aardolie, de effecten van eventuele lekkages van aardolie, etc. Vergeleken met het proces van het telen van zonnebloemen. Waar krijg jij een beter gevoel bij?

Het gaat dus niet alleen om die shampoo of badolie in het potje, flesje of tube, maar ook zeker om de oorsprong van die inhoud. Het is eigenlijk heel simpel, maar het wordt zo moeilijk en ingewikkeld gemaakt zodat niemand er een touw aan vast kan knopen. Je kent het wel, je kijkt naar de achterkant van een product en denkt, ik weet van geen enkel ingrediënt want het precies betekent! Zou jij ook niet liever herleidbare ingrediënten, als een natuurlijk olie, willen terugvinden in je verzorgingsproducten?

Kortom, wij streven naar een eerlijke en natuurlijke oorsprong, dus toch die shampoo aan die boom ....

© 2013 - 2017 Petit&Jolie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie