Een dagje verantwoord tutten met je kindjes?

Soms is het heerlijk om een dagje te tutten met je kinderen. Al helemaal tijdens de vakantie! Vrijwel ieder kind is geïnteresseerd in ‘mama’s make-up’. Niet alleen meisjes, maar ook jongetjes smeren met grote pret lippenstift op hun gezicht. Wij vinden dit dan ook een hartstikke leuke en gezellige bezigheid, alleen zijn we toch altijd erg gefocust op wat er allemaal in de make-up zit en of het wel okay is om een kindje hieraan bloot te stellen. Wellicht denk jij dan op zo’n moment ach dat ene keertje, maar helaas zit dat dan toch niet in onze aard en wat blijkt tut momentjes kunnen er zeker zijn met ‘verantwoorde’ tut producten voor kids en milieu en die ook niet al te veel kosten.

Een voorbeeld van een product waar kinderen geen genoeg van krijgen is nagellak. De fascinatie voor alle kleurtjes is uiteraard volkomen begrijpelijk. Toch ruik je vaak al aan de inhoud dat het om een sterk chemisch product gaat. De dampen die afkomstig zijn van de nagellak en nagellakremover maken dat wij al snel op onderzoek uitgingen voor een alternatief. Want dat is het mooie, er zijn gelukkig allemaal verantwoorden nagellak varianten. Maar wat is er nou zo schadelijk aan gewone nagellak?

Op de achterkant van een nagellakflesje, staat vermeld wat er allemaal precies in het product verstopt zit. Het lijstje met chemische stoffen is vaak bijna niet te lezen, maar het is toch interessant om dit eens onder de loep te nemen. De stoffen die je het beste kunt vermijden in nagellak zijn formaldehyde, tolueen en dibutylftalaat. Ook de chemische verwijderingmiddelen ruik je van een afstand, wat vaak wijst op een sterk synthetisch product.

Tegenwoordig zijn er erg leuke en goede alternatieven speciaal voor kinderen, zoals Snails nagellak of Piggy Paint. Dus laat die gekleurde nagels maar komen.

Een ander product waar kinderen vaak blij van worden is lippenstift. Wist je dat vrouwen gemiddeld 3,5 kilo lippenstift in haar leven consumeert? Als je bedenkt dat bij het gemiddelde gebruik van een 12 gram wegende lippenstift, je maar liefst 933 lippenstiften binnen krijgt, smeer je misschien de volgende keer wel anders. Aangezien we niet goed weten wat de inhoud van de lippenstift met ons en de natuur doet, is het dan ook een prettig idee dat er alternatieven bestaan waarvan de inhoud een stuk beter te herleiden is. Met name als het om onze kinderen gaat:) Vooral natuurlijke ingrediënten kunnen ervoor zorgen dat de lippenstift inhoudelijk voor minder vraagtekens zorgt.

Gelukkig bestaan er ook meerdere lippenstift merken gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals Dr. Hauska, BoHo Cosmetics en Benecos. Alhoewel ook deze natuurlijk in grote getallen gegeten worden, voldoen ze prima om af en toe met heel veel plezier een mooi tut momentje te hebben.

Waar haal ik deze alternatieven? Dat is een goede vraag. Denk bijvoorbeeld eens aan Ekoplaza of de webshops greenjump.nl en musjes.com. Schiet gewoon eens een verkoper aan en leg uit waar naar je op zoek bent. Er zijn verschillende alternatieven die het tut moment een stuk zorgelozer maken:)

© 2013 - 2017 Petit&Jolie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie